Novogodišnji san

Sanjam… neku Nju.

 

Leto je i rano jutro. Znam. Ležim na desnom boku, okrenut sam prozoru, oslonjen na lakat, smejem se i gledam je. Svetlo se razdvaja oko onih par pramenova njene kose koji slobodno padaju; sedi – levi je obraz spustila na rame, oslanja se na desnu ruku kao Majolova Žena u sedećem stavu i smeje se od čega joj stomak podrhtava. Čujem glas prijatelja koji mi, dok sedimo u bašti neke kafane, u nekom parku (rekao bih Šansa), usred leta, kaže: „Mala se zajebala – spava kod njega već osam dana.“ i to njegovo zajebala mi staje u grlu, kao knedla, jer znam da se cereka i da želi da se setim vica „zajebao – zapio“. Ali ja nisam u bašti neke kafane, u nekom parku, ja sam u toj sobi, gde je taj krevet, na kom ona sedi i na kom taj klinac leži na boku, oslonjen na lakat, kraj nje, zasmejava je, dodiruje joj rame, ljubi levi gležanj i ona je srećna na tom roze čaršavu, dok se ljubičasti frotir gužva oko njenih stopala, između njih dvoje.

I sve je to jedan trenutak: glas prijatelja koji mi govori gadost, taj klinac koji je čini veselom, već osam dana, ona koja ga gleda zaljubljeno, to letnje jutro, sunce koje puni tu sobu i ja koji zabijam glavu u jastuk i ne mogu da pobegnem od istih tih prozora i istog tog sunca i koji ih i dalje vidim! Na mom trosedu na razvlačenje ona, on koga mrzim, i ja koji se budim plačući; njihov frotir i moj jorgan; njihov prozor otvoren, moj zatvoren i moje jutro tiše, bez cvrkuta ptica, a moje, zimsko Sunce, niže, iako je i kod njih i kod mene osam sati.

Osećam bes, osećam ljubomoru i najradije bih razbio glavu tom kretenu i ne znam da li plačem zato što je on čini srećnom i zato što njega gleda tim zamagljenim očima, ili zato što sam svestan da sam taj kreten ja pre pet ili šest godina. Prevrćem se, pokušavam da sklonim pramen kose sa čela i suza koja mi se sjuri niz jagodicu zagolica me i razbuđuje potpuno i ja shvatam da sada nemam dugu kosu, da je to bio on.

 

01.01.2010.

2 mišljenja na „Novogodišnji san

  1. Može biti igra reči, trenutak kada izgubimo to nešto i onda nalazimo, vidimo, osećamo.
    Sviđa mi se : )

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s